Planerar solovandring - Kungsleden
Just nu sitter jag med kartor utspretade, färgglada pennor på golvet, linjal, anteckningsblock. Om ganska exakt 3 månader så tänkte jag genomföra mitt största äventyr hittills. Och jag tänkte göra det ensam för en större utmaning. För att stärka mig själv och för att veta att jag faktiskt klarar av det. Jag tror att det är otroligt utvecklande. 
155 km, 10 heldagar på leden, totalt 12 dagar uppe på Kungsleden. 
Kvikkjokk - Nikkaluokta
 
Jag måste tacka mina vänner i vandringsgruppen (Stockholms vandringsträning via Vandringsbloggen Community på facebook). Utan dem så skulle jag tvekat på att genomföra detta ensam men jag har en vän som vandrar hela Pacific Crest Trail och två andra som denna sommar ska vandra hela Kungsleden. Så inspirationen och peppen finns definivt där!
 
I mitten av Juli ungefär så går tåget upp till Murjek därefter bussbyte till Kvikkjokk. Det blir tältning och torkad mat, vissa fjällstugor har butik så man kan köpa mer mat. Som max måste jag bära 8 måltider innan nästa stuga med butik. Jag kommer använda min 55L Fjällräven Kajka så packningen kommer bli en utmaning.
 I Aktse så kommer jag ta två nätter för en topptur på Skierfe alternativt tälta i närheten av Skierfe. Utsikten över Rapadalen var det som avgjorde vilken sträcka jag skulle gå. Det andra valet var Kebnekaise runt via Nallo. Men jag tror att sträckan Abisko - Nikkaluokta kan vara ganska tät i högsäsong. 
 
Jag kommer gena förbi Singi mot Kebnekaise fjällstation och slå läger vid sjön Jierttajavri. I Nikkaluokta så tar jag bussen till Kiruna och flyg hem. Nu återstår att boka alla biljetter för resan när jag får ett definitivt besked om semestern.